PVC stolarija, prozori - Ukratko o pojmu PVC stolarija

PVC stolarija, prozori - Ukratko o pojmu PVC stolarija

PVC stolarija - sam kvalitet pvc stolarije se konstantno potvrdjuje već više od nekolko desetina godina.

 Prozori napravljeni od tvrdih pvc profila mogu trajati dugi niz godina bez vidljivih promena. Neki od ispitanih parametara,zavisno od uslova u kojima se prozor eksplatiše,tipa klime, osunčanosti, i sl., vremenom može opasti ali nikako ispod granične vrednosti. Naprotiv na osnovu brojnih istraživanja dokazano je da oni imaju niz prednosti u odnosu na drvene ili aluminijumske. Današnji kupac koji postaje svestan nužnosti kvaliteta izrade u prilici je da bira izmedju razlicitih proizvodjaca profila kao i krajnjih proizvodjaca stolarije. Moderna gradnja današnjice zahteva rešenja koja su optimalana po pitanju funkcionalnosti i dizajna. Kako bi Vaš poslovni objekat, porodicna kuca ili stambena zgrada zadovoljila visoke trzišne kriterijume u smislu estetike i kvaliteta potrebno je odabrati pouzdanog i proverenog partnera u svim etapama izgradnje. 

 

 


PVC prozori i vrata znatno štede energiju (leti kod hladjenja i zimi kod grejanja),vrlo su jednostavni za održavanje i rukovanje.Na kraju tržište je to koje pokazuje da proizvodnja i prodaja pvc-a stalno raste.Cena je negde otprilike veća oko 20% od drvene i oko 30% do 50% niža od aluminijumske,zato je zastupljena negde oko 80% u proizvodnji. Zamena stare pvc stolarije ako se radi,radi se isključivo iz estetskih razloga kako bi se ugradila savremenija i estetski doteranija tehnologija pvc stolarije. PVC prozori se ubrajaju u najzahtevnije građevinske elemente u kući – stanu, oni daju ton arhitekturi, mogu povećati ali i smanjiti materijalnu vrednost kuće, stana. Čvrstoća, toplotna izolacija i zaštita od buke ono su što svaki pvc prozor mora nuditi, sve ostalo moguće je ugraditi i nadodati. Sistemi sa nekoliko komora  osiguravaju da svojstva prozora budu kvalitetna, a zatvaranje i zaključavanje na nekoliko tačaka osigurava vas od provala i nasilnog otvaranja prozora, što nude kvalitetni okovi. Zastakljivanje se vrši sa unutrašnje strane, a staklo učvršćujemo lajsnom za tu namenu koja dodatno daje stabilnost. Trocal (PVC) prozore i vrata možemo izraditi u svim željenim oblicima otvaranja (jednokrilno, dvokrilno, obrtno-kipno, klizno, lučno, okruglo) i bojama (bela, imitacija drveta braon,imitacija drveta-mahagoni i imitacija drveta zlatni hrast).PVC stolarija - prozori i vrata, se mogu dekorisati ukrasnim lajsnama u staklu koje mogu biti u beloj i zlatnoj boji kao i razlicitim varijacijama stakala koje pored estetskog izgleda omogucavaju i vecu zastitu od buke,sunca i UV zracenja..


Pri postavci PVC prozora možete se odlučiti i za naše okapnice i podprozorske daske koje imamo u svim veličinama.

Treba istaći da pvc stolarija vrlo otporna na razne atmosferske uticaje, hladnoća, vlaga, toplota, i drugo. Održavanje praktično i ne postoji(samo brisanje vlažnom krpom) za razliku od drvene i metalne stolarije koju treba šmirglati, farbati, zaštićivati i sl.

 

 

 

 

 


Proizvodni program:                                                        Adresa:                                                                Mapa:

PVC stolarija    Roletne                                                      Zr Extra Plast doo Klek

Vrata              Okov                                                         Vase Miskina 13, 23211 Klek

Komarnici        Stakla                                                    

                                                                                     Tel/Fax: 023/892-066

                                                                                     Mob: 063/509-317