ODRŽAVANJE PVC STOLARIJE

PRANJE STAKALA

Sredstva za čišćenje stakala mogu da prouzrokuju pojavu žutila na profilima. Prilikom nanošenja sredstva i brisanja stakala, obratiti pažnju da sredstvo ne dođe u dodir sa profilima. Savetuje se da se prilikom čišćenja stakala koristi što više vode, sa vrlo malim primesama sredstava za čišćenje. 

 

ODRŽAVANJE STOLARIJE

Odmah nakon montaže treba ukloniti zaštitnu foliju sa prozora. Nečistoća izazvana prašinom ili kišom uklanja se jednostavno, običnim deterđentom za pranje suđa, mlakom vodom i mekom krpom. Gips, malter i sličnu prljavštinu možete ukloniti špaklicom, usisati usisivačem ili produvati kompresorom. Drenažne rupe za odvod vode treba održavati tako da se iz njih otkloni sva prašina i predmeti koji mogu da zadržavaju prolaz vode. Prašina se može ukloniti usisivačem. Prilikom krečenja farba ne sme doći u dodir sa okovom. 

Vaši prozori i vrata su okovani kvalitetnim okovom koji se mora održavati kako bi se omogućilo njegovo nesmetano funkcionisanje.

Optimalnu negu prozora ćete ostvariti ako redovno održavate profile, dihtunge I okov.

PVC stolarija može se povremeno oprati običnim deterdžentom sa suđe, okove (naročito Bravu i cilindar vrata) poželjno je jednom godišnje nakapati mašinskim uljem, a dihtunge podmazati parafinskim uljem (preporuka je to napraviti pred zimu),

 

PROVETRAVANJE PROSTORIJE

Pojava kondenzacije je znak da Vaša stolarija dihtuje idealno, ali i da u samom objektu postoji izvor vlage. U zimskom periodu je zato veoma važno obezbediti redovno provetravanje. Provetravanje će obezbediti: 

-regulisanje vlažnosti i temperature vazduha u 

prostoriji, 

-zamenu ustajalog vazduha svežim, 

-sprečavanje pojave buđi i kondenzata, 

-zdravu sredinu i prijatno stanovanje.

U toku dugih grejnih perioda treba izbegavati luftiranje pomoću prozora otvorenih na kip. 

Svež vazduh se najbolje obezbeđuje istovremenim otvaranjem svih prozora. 

Dovoljno je svega 4-5 minuta, nekoliko puta na dan (preporučljivo je minimum tri puta dnevno), da se vazduh u prostorijama potpuno izmeni, a da pri tome ne dođe do rashlađivanja zidova. Efikasno provetravanje smanjuje gubitke energije i ostvaruje uštedu na troškovima grejanja.

 

 

 

 


Proizvodni program:                                                        Adresa:                                                                Mapa:

PVC stolarija    Roletne                                                      Zr Extra Plast doo Klek

Vrata              Okov                                                         Vase Miskina 13, 23211 Klek

Komarnici        Stakla                                                    

                                                                                     Tel/Fax: 023/892-066

                                                                                     Mob: 063/509-317